Gehaktbrood met krieken
Recept

Gehaktbrood
met krieken
Aardappelblokjes

30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 pak aardappelblokjes
1 kg krieken of 1 bokaal krieken op lichte siroop
750 g gemengd gehakt
6 sneetjes Bayonne ham
2 eieren
50 g broodkruim
1 gesnipperde ui,
1 gesnipperd teentje look
3 el gesnipperde peterselie
zout en peper

Bereiding
  1. Vermeng het gehakt, eieren, broodkruim, peterselie, look en ui en breng op smaak met zout en peper. Vorm het bereide gehakt tot een brood en bedek het helemaal met de ham. Gaar het gehaktbrood 45 minuten in een voorverwarmde oven à 180°
  2. Was de krieken en verwijder de steeltjes. Vermeng de krieken met 100 g suiker en 1 dl water en gaar ze op een middelmatig vuur. Laat de krieken afkoelen in hun eigen sap. Bind het sap met wat maïzena naar smaak.
  3. Maak de aardappelblokjes gaar zoals aangegeven op de verpakking en dien ze op met sneetjes gehaktbrood, wat krieken en siroop.

Wist je dat...

Wist jij nooit het verschil tussen krieken en kersen, dan komt nu daar een einde aan! Alle krieken zijn kersen, maar niet alle kersen zijn krieken.

Aardappelblokjes
Fijne kruiden

Recept

Pompoengratin
met lamsgebraad en dijonaise
aardappelschijfjes

Recept

Kip uit de oven
met bospaddestoelen
Halve krieltjes