Kip uit de oven met bospaddestoelen
Recept

Kip uit de oven
met bospaddestoelen
Halve krieltjes

90'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

1 of 2 bakjes Halve Krieltjes Rozemarijn

1 kip

400 g gemengde bospaddenstoelen

2 sjalotjes

2 el gesnipperde bladpeterselie

50 g boter

zout en peper

Bereiding
  1. Bestrooi de binnen- en buitenkant van de kip met zout en peper. Leg de kip in een ovenschotel en verdeel de boter over de kip. Zet de schotel in een koude oven en verwarm het tot 180°.
  2. Giet na een half uur een half glas water bij de kip en laat ze vervolgens gedurende 1 uur verder braden. Bedruip de kip regelmatig met braadjus.
  3. Snipper de sjalotjes fijn en laat ze zachtjes aanbraden in een klontje boter. Voeg er de paddenstoelen aan toe en bak ze op hoog vuur.
  4. Frituur ondertussen de halve krieltjes goudbruin.
  5. Snij de kip in stukken en leg op een bord. Vermeng daarna de paddenstoelen met het braadjus van de kip, werk af met peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de kip met de saus. Smakelijk!

Wist je dat...

Parijse champignons zijn helemaal niet van Parijs! Ze zijn eigenlijk afkomstig van Saumur, in Anjou (Frankrijk). Het zijn ook de enigste champignons die geschild moeten worden.

Halve krieltjes
met rozemarijn

Recept

Ovenschotel met kip
en pompoenblokjes
country potatoes

Recept

Pompoengratin
met lamsgebraad en dijonaise
aardappelschijfjes