Halve krieltjes met rode schil en rozemarijn, eendenborst en geroosterde bieten in balsamico
Recept

Eendenborst
en geroosterde bieten
Halve krieltjes

25'
Voor
2
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 pak McCain Oven Specials Halve krieltjes met rode schil en rozemarijn

2 eendenborsten van 150-200 gram

300g bietjes, gekookt

3 el balsamico-azijn

peper en zout

Bereiding

Voorbereiden:

  1. Snijd de eendenborsten op de vetkant kruislings in. Bestrooi aan de vleeskant met peper en zout.
  2. Snijd de bieten in grote stukken en leg ze in de balsamico-azijn. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze:

  1. Zet de bietjes in een ovenschaal samen met het schaaltje McCain halve krieltjes met rode schil en rozemarijn in de oven en bak 20 minuten.
  2. Na 10 minuten: verhit een koekenpan op hoog vuur en leg hierin de eendenborst 5 minuten op de vetkant. Daarna nog 2 minuten op de vleeskant. Haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat rusten.
  3. Leg de aardappels op een bord en schik hierbij de bietjes. Snijd de eendenborst in dunne plakken en overgiet met de balsamicosiroop.

Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.

Wist je dat ...

Eendenborst kun je op vele manieren klaarmaken: roken, bbqen, konfijten of gewoon bakken. Allemaal met weinig tot geen olie.

Nieuw Recept

Kippenbilletjes
en winterse groentespiesjes
Aardappelpartjes

Recept

Kip uit de oven
met bospaddestoelen
Halve krieltjes