
Salade niçoise
met zalm
aardappelblokjes met fijne kruiden
1 verpakking McCain aardappelblokjes met fijne kruiden
400g gerookte zalm
300g prinsessenbonen
100g kerstomaatjes
4 eieren
8 ansjovisfilets
1 rode ui
60g zwarte olijven
100g gemengde sla
2 el witte wijnazijn
8 el olijfolie
Voorbereiden:
-
Snijd de rode ui in fijne ringen en leg deze in de witte wijnazijn. Zet weg tot gebruik.
-
Kook de eieren hard en spoel koud. Pel de eieren en snijd in kwarten.
-
Kook de prinsessenbonen in gezouten water in 2 minuten, spoel koud.
-
Halveer de kerstomaatjes, bestrooi met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
-
Hak de zwarte olijven grof.
Bereidingswijze:
-
Verhit twee eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de aardappelblokjes met fijne kruiden goudbruin. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
-
Neem de rode uien uit de wijnazijn. Maak een dressing van de wijnazijn door 4 eetlepels olie, peper en zout toe te voegen.
-
Scheur de zalm in grove stukken. Verdeel de sla over de schaal. Werk nu met de klok mee en leg de zalm, de eieren, aardappelblokjes met fijne kruiden, kerstomaatjes, prinsessenbonen, ansjovis op de schaal. Meng de ingredienten niet, maar leg ze in een cirkel of ovaal aan elkaar.
-
Verdeel de rode uiringen en de zwarte olijven over de schaal. Besprenkel met de dressing.
Serveertip: geef er stokbrood bij
Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.
Wist je dat...
Deze heerlijke maaltijdsalade is genoemd naar de Franse stad Nice. Er bestaan talloze recepten voor deze delicatesse, maar die ons is, is de lekkerste