
Recept
Verrassende
Spaanse Tortilla
Mini-krieltjes
25
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
450g mini-krieltjes
6 eieren
100 g groene erwtjes
1 paprika
100g geraspte Emmentaler
zonnebloemolie
peper en zout
Extra nodig: pan met anti-aanbaklaag die in de oven kan.
Bereiding
Voorbereiden:
- Snijd de paprika in fijne blokjes.
- Kluts de eieren los met peper en zout in een grote kom.
- Verwarm een oven voor op 150 graden.
Bereidingswijze:
- Verhit een scheut olie in een diepe koekenpan. Bak hierin de krieltjes 2 minuten. Voeg erwtjes en paprika toe.
- Doe het krielmengsel bij de eieren in de kom en roer goed door elkaar. Doe er de Emmentaler bij.
- Giet het geheel terug in de pan en druk met een spatel het mengsel een beetje aan in de pan. Sluit de pan met een deksel en laat op matig vuur stollen in ca. 8 minuten.
- Zet de pan zonder deksel in de oven voor 10 minuten.
- Laat de taart op een snijplank glijden en twee minuten afkoelen voor het aansnijden.
Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.
Wist je dat
Tortilla's eigenlijk met aardappelschijfjes worden gemaakt, maar dat de mini-krieltjes de speelse "touch" geven?