Spaanse Tortilla met mini-krieltjes
Recept

Verrassende
Spaanse Tortilla
Mini-krieltjes

25
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

450g mini-krieltjes

6 eieren

100 g groene erwtjes

1 paprika

100g geraspte Emmentaler

zonnebloemolie

peper en zout

 

Extra nodig: pan met anti-aanbaklaag die in de oven kan.

Bereiding

Voorbereiden:

  1. Snijd de paprika in fijne blokjes.
  2. Kluts de eieren los met peper en zout in een grote kom.
  3. Verwarm een oven voor op 150 graden.


Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheut olie in een diepe koekenpan. Bak hierin de krieltjes 2 minuten. Voeg erwtjes en paprika toe.
  2. Doe het krielmengsel bij de eieren in de kom en roer goed door elkaar. Doe er de Emmentaler bij.
  3. Giet het geheel terug in de pan en druk met een spatel het mengsel een beetje aan in de pan. Sluit de pan met een deksel en laat op matig vuur stollen in ca. 8 minuten.
  4. Zet de pan zonder deksel in de oven voor 10 minuten.
  5. Laat de taart op een snijplank glijden en twee minuten afkoelen voor het aansnijden.
     
Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.

Wist je dat

Tortilla's eigenlijk met aardappelschijfjes worden gemaakt, maar dat de mini-krieltjes de speelse "touch" geven?

Nieuw Recept

Feestelijke Aardappel-groentengratin
met geroosterde wortelen
Aardappelschijfjes

Recept

Feestelijke eendenborst
met perziken in rode wijn
Mini-kroketten